петък, 13 февруари 2015 г.

Роза трюфели


Необходими продукти:
(за 12-14 броя)

100г бял шоколад
60г масло
1 с л сладко от рози (1-2 с л розова вода)
1 яйчен жълтък
сладкарска боя за оцветяване - червена
кокосови стърготини за овалване

            На водна баня разтопяваме шоколада. Към него добавяме сладкото от рози (розовата вода) и малко от червената боя. Разбъркваме хубаво. 
           Добавяме маслото, яйчния жълтък и бъркаме до еднородна смес. Оставяме сместа да се охлади и после прибираме в хладилник за около 1 час, за да може да стегне. Получава се много хубава пластична смес и много лесно се моделира с нея. Внимавайте, бързо работете, защото сместа лесно се отпуска.
           С помощта на чаена лъжичка вземаме от сместа и оформяме на топчета.
           Към кокосовите стърготини прибавяме няколко капки червена боя и разтъркваме с пръсти, докато се оцветят.
          Овалваме получените топчета в оцветените кокосови стърготини.
          Съхраняваме в хладилник до сервиране.

          Да ви е сладко!

          Рецептата е взета от тук.










Няма коментари:

Публикуване на коментар