неделя, 23 април 2017 г.

Усукани шоколадови пръчици с лешници


Необходими продукти:

500г бутер тесто (1/2 пакет)
1 яйце
50г печени лешници
40г млечен шоколад

             В подходящ съд разбиваме яйцето. Лешниците смиламе на ситно в блендер.
             Разстиламе бутер тестото. С помощта на четка намазваме цялата кора с разбито яйце. Поръсваме със смлените лешници и върху тях настъргваме на дребно ренде шоколад.



             Разрязваме тестото на две, а после всяка половинка режем на тънки ленти с ширина около 1см.
             Покриваме подходяща тава с хартия за печене. Аз използвах тази от печката, защото е най-голяма.
            Всяка лентичка я усукваме два пъти и я поставяме в тавата.


             Отново намазваме с яйце тази част от бутер тестото, която е чиста, т.е. без шоколад и лешници.
            Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-12 минути или до готовност.
            Изваждаме и охлаждаме.

            Да ви е сладко! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар